به نام خدا

كتاب فاجعه منا

نوع نوشته: كتاب و مقاله
براي: پژوهشكده حج و زيارت
تاريخ نگارش: خرداد ۱۴۰۲ هجري شمسي
تعداد صفحات: ۱۴۵
فهرست كتاب را با توجه به چينش محتوا اين‌طور تنظيم كردم: پيشگفتار، شرح واقعه، بازتاب‌هاي رسانه‌اي، موضع‌گيري‌هاي سياسي و فرهنگي، روايت شاهدان، شهداي منا، ديدگاه‌ها و تحليل‌ها، مكتوبات علمي و هنري، گزارش تصويري، خاتمه.
يك تماس و بعد يك جلسه حضوري، تمام چيزي بود كه براي آغاز پروژه لازم به نظر مي‌رسيد. توجيه شدم نسبت به كار. فايل‌ها را تحويل گرفتم. هر چه درباره اين حادثه در رسانه‌ها بود جمع كردند. شده بود ۱۸ فايل. مي‌خواستند همه در يك كتاب خلاصه شود، طوري كه قابل انتشار و توزيع باشد. بعدتر هر پژوهشگري علاقه به اطلاعات بيشتر داشت بتواند مراجعه كرده و اطلاعات تفصيلي را ببيند.
چند ماه طول كشيد، همه فايل‌ها را خواندم و استخراج و انتخاب و خلاصه و در نهايت به يك كتاب رسيدم. بعد از تحويل گفتند حجم زياد است. دو تا كتاب شود، يكي گزارش اجمالي و يكي تفصيلي. اين شد كه دوباره يك نسخه خلاصه‌تر آماده كردم. خيلي خلاصه. براي هر كدام هم يك جلد در فتوشاپ زدم. تحويل دادم و يك سال به گمانم گذشت. تماس گرفتند كه رابطه ايران و عربستان خوب شده است و از نظر ديپلماسي ديگر نمي‌شود اين كتاب را با اين وضع چاپ كرد. يك دستي به سر و روي آن بكش تا ديپلماتيك‌تر شود. خب تمام كتاب پر از بد و بيراه به حكومت ظالم سعودي بود. هر كسي هر چه گفته بود عليه اين حكومت ستمكار بود. حتي در بيانيه‌ها و سخنراني‌ها هم. گفتم: بيانيه‌ها را كه نمي‌توانم دست بزنم، تحريف است. ولي حرف‌هاي مردم و خبرنگاران و كارشناسان را ويرايش مي‌كنم و هر جا توهين است حذف. كلمات و واژگان درشت و سنگين را حذف كردم. در بخش خاتمه نيز كه خودم نوشته بودم هر چه فحش و فضاحت بود را برداشتم، خيلي كلي كردم بحث‌ را و انگشت اتهام را از حاكميت عربستان حذف كرده و ديگر مورد خطاب مستقيم قرار ندادم. تعديل شد.
ديگر از نتيجه كار خبر ندارم. آن روز اول مي‌گفتند چاپ مي‌كنند و همه جا توزيع. دست حجاج مي‌دهند كه عربستان را بشناسند. ولي حالا ديگر نمي‌دانم صلاح ديدند يا نه. كل كتاب را مي‌گذارم اين‌جا، إن‌شاءالله به درد كساني بخورد كه اهل پژوهش هستند. اگر از حج و اوقاف شكايت كردند، ناگزير مي‌شوم فايل را حذف كنم. اميد كه نكنند.
اين نوشته را مي‌توانيد به صورت رايگان از لينك‌هاي روبه‌رو دريافت نماييد.
دانلود: ... بار
مطلب را دانلود كرديد؟ خوانديد؟ اشتباه داشت؟ ممنون مي‌شوم اشتباهات آن را برايم بنويسيد:

صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها1252طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها89براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها32همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1402با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي66تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1402نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN