به نام خدا

نمودار طبقه‌بندي جرائم حجاب

نوع نوشته: نمودار تحليلي
براي: ستاد هماهنگي حجاب و عفاف وزارت كشور
تاريخ نگارش: فروردين ۱۴۰۳ هجري شمسي
تعداد صفحات: ۱
سرشاخه‌هاي نمودار سه تا هستند. اين‌ها: تعريف حجاب، مكان جرم، تله حجاب. در تعريف حجاب بر اساس جنسيت و سن تقسيم‌بندي انجام دادم: مرد، زن، پسر، دختر، نوزاد. مكان هم: دولتي، خصوصي، عمومي با فضاي بسته، عمومي با فضاي باز، مردّد بين دولتي و خصوصي.
از لحظه‌اي كه مرا دعوت به اين پروژه كردند، اصرارم بر همين بود، بر تعريف درست و صحيح و كامل از حجاب و بدحجابي. گفتم مردم بلاتكليف‌اند. هميشه تاريخ حجاب در نظر مردم يك تعريف عرفي داشته و يك تعريف شرعي. تعريف عرفي مدام در تغيير است و مردم حقيقتاً نمي‌دانند كه حاكميت تا چه مقدار از بدحجابي را جرم تلقّي مي‌كند و با آن برخورد مي‌نمايد. حتي خود برخوردكنندگان هم نمي‌دانند. چه نيروهاي فراجا و چه ناهيان از منكر. گفتم برادر من، يك بار بياييد از پايه همه را تعريف كنيد. اسمش را مي‌گذارند جرم‌انگاري. يعني دقيق و درست بگوييد اگر يك زن تا بيست سانت از مچ دستش عريان بود، اين جرم نيست، اگر چه بدحجابي شرعي هست، اما تا از بيست رفت بالاتر اين مي‌شود عمل مجرمانه و نيروهاي انتظامي حق مواجهه دارند. درست مثل جرائم خودرو. همه را درست و كامل در آئين‌نامه راهنمايي و رانندگي نوشته‌اند. هنگام قضاوت هم، افسر دقيق عين همان عمل مي‌كند. حتي ديده‌ام كه متر برداشته و عرض كوچه را متر كرده، تا معلوم شود سر چهارراه كدام كوچه اصلي بوده، تا حق تقدم مشخص شود و مقصر تصادف را تعيين نمايد. اين‌قدر دقيق. ولي اين‌ها به نظرشان مهم نيامد. خودم دست به كار شدم و روي اين موضوع كار كردم. مثلاً مردم دختربچه خود را با يك سارافون خيلي باز، بدون زيرسارافوني بيرون مي‌آورند به اين بهانه كه سه چهار سال بيشتر ندارد. خود همين را اگر بدانند كه مثلاً اين مقدار جرم است، ديگر تكرار نمي‌كنند. همين هم نيست، حتي نوزاد، مادر بخواهد بچه را عوض كند، اگر در يك محيط عمومي با فضاي باز باشد، آيا مجاز است پوشك را طوري بردارد كه رهگذران بخش‌هاي خصوصي بدن نوزاد را ببينند يا خير؟! من حتي در بعضي كوچه‌پس‌كوچه‌هاي شهر خودمان ديده‌ام كه پسربچه دو ساله را بدون لباس انداخته‌اند در كوچه راه مي‌رود، كه تابستان است و هوا گرم! اين‌ها همه بايد تعريف داشته باشد. تعريف دقيق مقدمه بحث قضايي و حقوقي درباره حجاب است. نكردند كه نكردند، هر چه هم اصرار كردم!
اين نوشته را مي‌توانيد به صورت رايگان از لينك‌هاي روبه‌رو دريافت نماييد.
دانلود: ۴ بار
نظر شما براي من ارزشمند است. هر چه در نظرتان است ذيلاً بنگاريد:

صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها1252طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها89براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها32همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1402با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي66تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1402نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN