به نام خدا

در پارسي‌بلاگهندسه انقلاب

پنج‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۷:۰۰ صبح

دقيقاً يك‌سال پيش
حضرت آقا فرمودند
خدا ايشان را حفظ فرمايد
اين چنين مطلبي را:

براساس سخنان امام(ره)، موضوع «مردم»، «استقلال كشور»، «تديّن و پايبندي به مباني اسلامي»، «مبارزه با استكبار و زورگويي»، «مسأله فلسطين»، «موضوع معيشت مردم»، «توجه به مستضعفين و رفع فقر»، خطوط اصلي انقلاب هستند كه از تركيب آن‌ها «هندسه انقلاب» به‌دست مي‌آيد.*



[تصوير بزرگ]

هندسه را دهخدا و معين با چنين مضاميني توصيف كرده‌اند:
«اندازه و شكل»، «علمي كه در آن از احوال مقدارها و اندازه‌ها بحث شود»، «رشته‌اي از رياضيات كه مطالعه در فضا و اشكال و اجسام قابل تصوّر در اين فضا مي‌نمايد»، «معرّبِ اندازه».

فرهنگ عميد ريشه اين لغت را «handacak» مي‌داند كه واژه‌اي پهلوي‌ست، همان‌كه امروزه «اندازه» گفته مي‌شود. اين واژه پس از رفتن به زبان عربي به صورت «هَندَسَه» تلفظ شده و پس از بازگشت به فارسي «هِندِسه» گرديده است.

اما كاربردي كه امروزه واژه هندسه در علوم پيدا كرده است، ناشي از معادل‌سازي آن براي لغت Geometry در زبان انگليسي‌ست. ژئومتري اين‌طور تعريف شده است:
«برگرفته از زبان يونان باستان: اندازه‌گيري زمين؛ ژئو = زمين، مترون = اندازه»، «شاخه‌اي از رياضيات كه به پرسش‌هايي درباره شكل، اندازه، مكان نسبي اشكال و مختصات فضا مي‌پردازد.»

فارغ از معناي لغوي «هندسه»، اين واژه در معنايي اصطلاحي، كاربردهايي در علوم ديگر، غير از رياضيات، يافته است. خصوصاً در علوم سياسي و اجتماعي و همچنين معرفت‌شناسي به تركيباتي مانند: «هندسه قدرت» (Power geometry)، «هندسه معرفتي» و «هندسه تشكيلات» بر مي‌خوريم.

در اين كاربردها، به نظر مي‌رسد «هندسه» به معناي «ساختار و شاكله» منظور نظر است؛ نحوه خاصّي از تركيب اجزا كه نظمي ساخت‌يافته را در راستاي هدفي مشخص پديد مي‌آورد.

جمهوري اسلامي از بدو تشكيل خود، اصول و قواعدي را محور موضع‌گيري‌هاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي خود قرار داده، در مواجهه با حوادث و پديده‌هاي خارجي و داخلي، از آن‌ها تخطي ننموده است.
اين اصول كه برگرفته از ايدئولوژي انقلاب و مبتني بر تطبيق نظريات سياسي اسلام بر شرايط جهان در دوران معاصر است ساختاري منسجم و هدفمند را شكل مي‌دهد كه مسير انقلاب را تا اين لحظه در جهتي معيّن و ثابت حفظ نموده است.
ضرورت حفظ جهت حركت انقلاب و استمرار آن در مسير تكامل و پيشرفت، ما را به ضرورت شناسايي اين ساختار مي‌رساند. ساختاري كه مي‌توان آن را «هندسه انقلاب» ناميد.

* http://leader.ir/fa/content/14115


مطلب بعدي: معلّم ناراضي مطلب قبلي: پاره اي از تاريخ هـ ش

بازگشتنسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ شايد سخن حق سال نشر18نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس سال برچسب‌ها35نوشته‌هاي وبلاگ بر اساس برچسب بيشترين نظر34نوشته‌هاي وبلاگ با بيشترين تعداد نظر مجموعه‌نوشته‌ها27پست‌هاي دنباله‌دار وبلاگ
صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها986طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها75براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها30همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1366با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1354نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN